Wie is Erika Thijs?

Erika Arnoldine Cornelia Thijs (Hasselt, 16 mei 1960 - Bilzen, 4 augustus 2011)

Ze groeide op in Rijkhoven. Na haar humaniora te Tongeren studeerde ze af als onderwijzeres aan de Normaalschool van Borgloon. Erika Thijs overleed begin augustus 2011 na een slepend gevecht tegen galkanaalkanker. De begrafenisplechtigheid vond plaats op 13 augustus 2011 in de kerk van Alden Biesen.

Als politica leefde Erika Thijs op dubbele snelheid.

Slechts de behandeling met chemotherapie, tijdens haar ziekte, verplichte haar tot momenten van rust in een intens en rijkgevuld leven. Toen ze, op 11 mei 2007, het pijnlijke verdict hoorde : “Mevrouw, zonder behandeling hebt u nog één, misschien nog twee jaar te leven” heeft ze zich daar niet bij neergelegd en alle middelen aangegrepen om nog een kans op overleven te hebben.

Haar werk heeft daar ook weinig onder geleden : nog vlug even een rusthuis openen, na een chemokuur nog even gaan eten met haar collega’s, eindeloos doorgaan met werken, op reis gaan, steeds de boodschap van haar vader indachtig : ‘altijd maar door, kind’ ! Helaas, alle inspanningen ten spijt, heeft zij de ziekte niet kunnen counteren.

Als een gedreven politica had Erika Thijs het hart op de juiste plaats.

Ze leefde tussen en voor de mensen. Door zelf kanker te krijgen besefte ze des te meer de noden van kankerpatiënten. Haar optimisme en doorzettingsvermogen waren legendarisch en gaven vele lotgenoten de kracht verder te vechten.

Het was haar droom een huis op te richten waar patiënten, familie, vrienden, … terecht konden om te leren aanvaarden, vergeten, praten, dragen en plaatsen. De eerste stappen waren gezet door Erika zelf en na haar overlijden heeft het Fonds Erika Thijs zich tot doel gesteld, om Erika's droom te verwezenlijken.

 Voor meer informatie of vragen kan je steeds terecht op 011/43 32 99  of info@huiserikathijs.be of www.huiserikathijs.be

Wie is Erika Thijs?
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x